keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Yhdistys

Aurinkoinen tulevaisuus ry on salolainen yhdistys, joka on toiminut sen perustamisesta asti luonnon- ja ympäristönsuojelun hyväksi kehittäen eri-ikäisille suunnattuja taiteen ja ekologian yhdistäviä toimintoja. Toiminta on suunnattu eri ikä- ja kohderyhmille: Aurinkojuhla lapsille, Kelluva koulu nuorille, Halikonlahti Green Art aikuisille, Mummo&Pappa –toiminta vanhuksille. Yhdistys on perustettu vuonna 2006, mutta yhdistys on järjestänyt jo vuodesta 2004 lähtien Lasten aurinkojuhla tapahtumaa.
Yhdistyksen tavoitteena on proaktiivinen ruohonjuuritason ympäristönsuojelutoiminta, minkä toiminta kehittyy jäseniensä osaamisalueiden ja innostuksen mukaan eri suuntiin. Yhdistys toteuttaa laajapohjaisesti eri taide- ja kulttuuritoiminnan aloilla hankkeita. Vaikka yhdistyksen toiminta perustuu taiteen ilmaisuun ja keinoihin, liittyvät sen selkeimmät toimet konkreettiseen luonnonsuojelutyöhön, sekä eri-ikäisille suunnattuihin ympäristökasvatuksen hankkeisiin. Yhdistys järjestää teemapäiviä, paikallistapahtumia sekä luo taidehenkisiä ympäristöteko -tempauksia.
Toiminnan tavoitteena on spontaani ja nopea reagointi yhteiskunnan tarjoamiin signaaleihin. Yhdistys on mm. järjestänyt vuodesta 2004 aktiivisesti erilaisia tapahtumia ja toiminta jatkuu aktiivisena (tulossa on mm. Turku Euroopan kulttuuripääkaupunki 2011 -tapahtumassa Leikkivallankumous-ohjelmaosio). Näkyvimpiä saavutuksia yhdistyksellä ovat Halikonlahti Green Art -näyttely vuonna 2006 sekä vuodesta 2004 järjestetty Lasten Aurinkojuhla -tapahtuma. Molemmat teot ovat sekä kansallista että kansainvälistä mainetta että palkintoja saavuttaneita näyttöjä.
Aurinkoinen tulevaisuus noudattaa ja nostaa esille kestävän kehityksen periaatteita. Yhdistys kehittää ympäristönsuojelutyön sulauttamista luonnolliseksi osaksi kulttuuri- ja taidetyötä. Tavoitteena on ihmisten elämänlaadun ja asuinympäristön tilan kohentaminen sekä ihmisten syrjäytymisen ehkäiseminen. Terve ympäristö ja vireä kulttuuritoiminta ovat paras tae ihmisen henkiselle hyvinvoinnille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti