tiistai 12. elokuuta 2014

Aurinkoinen tulevaisuus juhlaohjelmaa: Villi luontomaalaus-leiri!

Villi luontomaalaus -leiri , ohjaajana Jan Van Boeckl

Aurinkoinen tulevaisuus ry:n 10-vuotisjuhlan ohjelmaa:

Taiteilija, ympäristökasvattaja ja antropologi Jan van Boeckel´n Wildpainting- työpaja 

Luonto meissä ja ympärillämme villisti maalaten
22-25.9.2014


Villi luontomaalaus (Nordic Wildpainting) tarkoittaa kahta asiaa: maalata luontoa ja maalata yllättävällä tavalla, joka kumpuaa omasta sisäisestä näkemyksestämme. Tavoitteena on löytää luonnon estetiikkaa etsimällä tie ulos yleisestä tavasta maisemamaalata, jossa lehdet ovat aina vihreitä ja taivas sininen. Janin työpajassa uppoudutaan aiheeseen työskentelytavalla, joka löytyy meditaation ja oman lapsenmielisen kokemusmaailman löytämisen väliltä.

Käytämme vesiliukoisia tempera- ja akryylimaaleja sekä liituja voimapaperille - meiltä saat tarvittavat työvälineet. Työskentelemme pääasiassa ulkona. Työpaja kestää päivittäin noin 5 tuntia, alkaen klo 10 ja välissä on lounastauko.

Kukin osallistuja saa henkilökohtaista opetusta Janilta. Ei tarvitse olla aikaisemmin harrastanut piirustusta tai maalausta - ei todellakaan tarvitse tuntea osaavansa kuvata - osallistuaksesi työpajaan työpajaan. Päinvastoin, kurssi sopii kaikille, yhtä hyvin ammattitaitajalle kuin niille, jotka ovat pitäneet piirustuspaperia kyynärpäidensä alle viimeksi ala-asteella....

Työpaja on tarkoitettu niille, jotka haluavat maalata ilman saavutuksia, nauttia väreistä ja valosta ja puhua siitä, mitä näemme ja koemme yhdessä. Ja niille jotka haluavat rentoutua yhdessä toisten kanssa luonnossa maalaten ja tutkien ympäröivää maisemaa sekä vuodenaikaa. Janin mukaan monet ihmiset ovat loukkaantuneet ja luovuttaneet luovuutensa opettajiensa edessä. Lapsen luomisen halu ja uteliaisuus ovat piilossa sisällämme, ja ne voidaan houkutella esiin jälleen! Työpaja on myös niille, jotka kokevat, että suhde luontoon on kärsinyt vakavan iskun nyky-yhteiskunnassa. Luontomaalaus luonnossa on kokemus maisemasta ja luonnosta kaikilla aisteilla. Paul Cézannea vapaasti siteeraten: “Kun maalaan, luonto ilmaisee itseään lävitseni”

Jan Van Boeckl
Cecilia Verheij ja Hanni Brotherus valmistavat työpajan lounaan, joka on luonnollisesti luomuista lähi-kasvisruokaa.

Tervetuloa nauttimaan syksystä upeaan ympäristöön ja leppoisaan Residenssi Revonhäntään Kemiönsaaren Kiilan kylään.

Ilmoittautumiset 10.9 mennessä residenssi.revonhanta@gmail.com

Työpajan hinta:
Täysihoidolla 180€/150€ (opiskelijat, työttömät, eläkeläiset)
Ilman täysihoitoa 80€/50€


Materiaalit:
Kurssin puolesta on maalusalusta, voimapaperia, tempera-peitevärit, pensselit. Voit ottaa mukaan myös omia kuvittamisvälineitäsi: liituja, hiiltä, kyniä..

Olemme mahdollisimman paljon ulkona - muista säänmukainen varustus!

Lisätietoja Tuula Nikulainen/Aurinkoinen tulevaisuus ry/tuulanikulainen@gmail.com

Ks lisätietoja Jan Van Boeckl (englanniksi) Nature-Art-Education

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti